De sporten die bij een mannenlifestyle passen

Bij tips voor een goede lifestyle denk je al snel aan kleding, kapsels en gadgets. Toch is ook sport hier een belangrijk onderdeel van. Dit vormt immers de basis van je gezondheid. Het is dan ook goed om te weten wat voor soort sporten bij een goede lifestyle voor mannen horen. Dit kan namelijk nog behoorlijk variëren. Wel is het zo dat de sporten allemaal een gelijk doel dienen, namelijk zorgen dat jij lekker fit bent.

Klassieke fitness

De basis is voor velen nog altijd het volgen van een fitnessprogramma. Aan de slag gaan met gewichten en met een reeks cardioapparaten voelt nu eenmaal ook gewoon lekker als workout. Bovendien hoef je hier niet perse voor naar de sportschool. Heb je wat minder tijd, dan pak je gewoon je eigen fiets wanneer het je uitkomt en koop je twee dumbbells voor thuistraining.

Variaties

Wie echter wel klaar is met de vaste setjes en routines, kan ook kiezen voor één van de vele variaties hierop die steeds meer ontstaan. Zo is bijvoorbeeld crossfit, waarbij je je uitersten test, al enkele jaren heel populair. Ook is bijvoorbeeld body combat sterk in opkomst. Dit soort sporten zijn eigenlijk de traditionele fitnessvormen maar dan op een hoop gegooid voor beter effect.

Intervaltraining

Wie snel veel resultaat wil boeken doet aan intervaltraining. Dit is in ieder geval wat de meeste experts je zullen vertellen. Je brengt je lichaam namelijk in een toestand van verbranding doordat je er flink tegenaan gaat en de rustperiodes probeert te beperken. Dit zorgt ervoor dat je meer gedaan krijgt in kortere tijd en daardoor dus ook een groter effect kunt boeken. Intervaltraining kan je op allerlei soorten manieren doen. Je kunt kiezen voor gewichten, maar ook voor apparaten zoals de hometrainer of de loopband. Daarbij kan je het zo uitdagend maken als je zelf wilt.

En natuurlijk zaalvoetbal

Als je houdt van teamsporten en je kunt een beetje voetballen, is zaalvoetbal een logische keuze. Je bent gezellig onder elkaar, kunt o fanatiek sporten als je wilt en je kunt 365 per jaar sporten (want het is binnen). Het is misschien een wat traditionele sport, maar hij past zeker goed bij een mannenlifestyle. Waar het echter uiteindelijk om gaat, is dat je natuurlijk een gezonde lifestyle hebt waarbij je lekker in je vel zit.